Przeprowadzając eksperymenty i degustacje dowiesz się jak działa zmysł smaku. Mogli się o tym przekonać uczniowie klasy II b gimnazjum , którzy wzięli udział w warsztatach laboratoryjnych. W czwartek o godz. 10.30 uczniowie kl.II b g wraz z opiekunkami: p. Joanną Pich i p. Jolantą Kuchler udali się na wycieczkę do laboratorium w BioCentrum Edukacji Naukowej (dawniej Szkoła Festiwalu Nauki) na Ochocie. Podczas zajęć każdy uczestnik : poznał tajniki zmysłu smaku i węchu, wykonał serię degustacji , zbadał wrażliwość swoich zmysłów, sprawdził znaczenie zapachu w odczuwaniu smaku. Praktyczne warsztaty skoncentrowane na poznaniu funkcjonowania i znaczenia zmysłów smaku i zapachu, pełne ciekawych i zaskakujących informacji, oparte na degustacji produktów spożywczych wzbudziły zainteresowanie uczniów i opiekunów. Jolanta Kuchler-nauczycielka biologii.