Dnia 8 listopada obchodzimy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia, dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków i informowanie o konsekwencjach złej diety.
Nasza szkoła promuje zdrowy styl życia i co roku o tej samej porze organizuje „Dzień Zdrowego Śniadania”. W tym roku uczniowie gimnazjum i licem przygotowali smaczne i pełnowartościowe śniadanie. Na stołach pojawiły się sałatki, naleśniki, kanapki, koktajle, soki, jogurty, pasty, sery, ciasteczka owsiane, przekąski z warzyw i owoce. Najlepsze potrawy zostały zaprezentowane przez uczniów poszczególnych klas i ocenione przez jury. Zwieńczeniem całej imprezy było wspólne śniadanie w klasach.
Imprezę przygotowały i przeprowadziły: p. Jolanta Kuchler i p. Barbara Zajączkowska. W skład jury wchodziły: p. Aleksandra Błaszkiewicz – Wolska, p. Sylwia Proczek, p. Mariola Sabała, p. Marzena Sadowska, p. Ewa Skóra i p. Ewa Suchecka.
Poniżej przedstawiamy wyniki konkursu na najlepsze drugie śniadanie.
Gimnazjum:
I miejsce – klasa 2gA
II miejsce – klasa 3gA
III miejsce – 3gB ex aequo z klasą 3gC
Liceum:
I miejsce – 3A ex aequo z klasą 3B
II miejsce – klasa 2A
III miejsce – 1A ex aequo z klasą 1D
Wszystkim serdecznie dziękujemy i gratulujemy.