EUROPEJSKI DZIEŃ ZDROWEGO JEDZENIA I GOTOWANIA

Dnia 8 listopada obchodzimy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia, dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków i informowanie o konsekwencjach złej diety.

Nasza szkoła promuje zdrowy styl życia i co roku o tej samej porze organizuje „Dzień Zdrowego Śniadania”. W tym roku uczniowie gimnazjum i licem przygotowali smaczne                            i pełnowartościowe  śniadanie. Na stołach pojawiły  się sałatki, naleśniki, kanapki, koktajle, soki, jogurty, pasty, sery, ciasteczka owsiane, przekąski z warzyw i owoce. Najlepsze potrawy zostały zaprezentowane przez uczniów poszczególnych klas i ocenione przez jury. Zwieńczeniem całej imprezy było wspólne śniadanie w klasach.

Imprezę przygotowały i przeprowadziły: p. Jolanta Kuchler i p. Barbara Zajączkowska.                 W skład jury wchodziły: p. Aleksandra Błaszkiewicz – Wolska, p. Sylwia Proczek, p. Mariola Sabała, p. Marzena Sadowska, p. Ewa Skóra i p. Ewa Suchecka.

Poniżej przedstawiamy wyniki konkursu na najlepsze drugie śniadanie.

Gimnazjum:

I miejsce – klasa 2gA

II miejsce – klasa 3gA

III miejsce – 3gB ex aequo z klasą 3gC

Liceum:

I miejsce – 3A ex aequo z klasą 3B

II miejsce – klasa 2A

III miejsce – 1A ex aequo z klasą 1D

Wszystkim serdecznie dziękujemy i gratulujemy.