Obiady

ABONAMENT OBIADOWY za  mc   MARZEC   2020 ZUPA,  II DANIE,  KOMPOT (od 2.03 do 31.03.2020 r.) 22 dni  x 12,00 = 264,00. Termin płatności od  25.02 do  29.02.2020 r.

Procedura zakupu obiadów

Jadłospis na marzec

Jadłospis
        Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer jaki zawiera danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki
 

Jadłospis 

PONIEDZIAŁEK       03 luty                              1,3,7,9

ZUPA

Zupa z soczewicy     400 ml

II DANIE

Strogonow wp 150 g, kasza jęczmienna 200g, surówka z  ogórka 150g

Kompot/woda ngaz  250ml

   

 WTOREK                 04 luty                                  1,3,7,9

ZUPA

Rosół z makaronem  400 ml

II DANIE

Naleśniki po meksykańsku 2 szt, z sosem Napoli

Kompot/woda ngaz  250ml

         

 ŚRODA                      05 luty                                1,3,7,9

ZUPA

Zupa ogórkowa  400 ml

II DANIE

Kotlet melony 120g, ziemniaki 200g. marchewka z groszkiem 100g

Kompot/woda ngaz  250ml

                

CZWARTEK             06 luty                               1,3,7,9

ZUPA

Ziemniaczana   400 ml

II DANIE

Gyros drobiowy 100g, sos tzatzyki, ryż 200g, surówka z kapusty pekińskiej 100g

Kompot/woda ngaz  250ml

 

PIĄTEK                     07 luty                             1,3, 4,7,9

ZUPA

Szczawiowa z ziemniakami i jajkiem 400ml

II DANIE

Burger rybny 100g, ziemniaki 200g, surówka z kapusty kiszonej 150g

Kompot/woda ngaz  250ml

Jadłospis może ulec zmianie

 

 

 

 

Jadłospis

 

           

PONIEDZIAŁEK       24 luty                                1,3,7,9

ZUPA

Krupnik   400 ml

II DANIE

Spaghetti bolongnesse z tartym żółtym serem 350gKompot/woda ngaz  250ml

 

WTOREK                   25 luty                                 1,3,7,9

ZUPA

Krem z dyni z groszkiem ptysiowym   400 ml

II DANIE

Filet z kurczaka 100g, ziemniaki 200g, fasolka szparagowa 100g

kapusty 150g Kompot/woda ngaz  250ml

 

ŚRODA                        26 luty                                   1,3,7,9

ZUPA

Fasolowa 400 ml

II DANIE

Leczo warzywne z kiełbasą  200g, ryż curry 200g

Kompot/woda ngaz  250ml

 

CZWARTEK              27 luty                                  1,3,7,9

ZUPA

Jarzynowa  400 ml

II DANIE

Stek z cebulą 100g. ziemniaki 200g, surówka narodowa 120g

Kompot/woda ngaz  250ml

 

PIĄTEK                      28 luty                                 1,3,7,9

ZUPA

Barszcz czerwony  400 ml

II DANIE

Naleśniki z serem z sosem jogurtowym 2 szt

Kompot/woda ngaz  250ml

Jadłospis może ulec zmianie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

PONIEDZIAŁEK     25 listopad                                        1,3,7,9
ZUPA
Ziemniaczana  400 ml
II DANIE
Gyros drobiowy 100g, ryż 200g, surówka z pekińskiej kapusty 120g

Kompot/woda ngaz  250ml
 

 

WTOREK               26 listopad                                           1,3,7,9
 ZUPA
Barszcz ukraiński  400 ml
II DANIE
Kluski leniwe z masłem 300g, surówka z marchwi i jabłka 100g

Kompot/woda ngaz  250ml
                          

 

ŚRODA                   27 listopad                                           1,3,7,9
ZUPA
Krem z zielonych warzyw   400 ml
II DANIE
Zraz zawijany 110g, kluski śląskie 200g, surówka z buraków 100g

Kompot/woda ngaz  250ml
 

 

CZWARTEK        28 listopad                                           1,3, 7,9
ZUPA
Barszcz biały   400 ml
II DANIE
Krokiety z warzywami,

Kompot/woda ngaz  250ml
 

 

PIĄTEK                 29 listopad                                           1,3, 7,9
ZUPA
Neapolitańska 400 ml
II DANIE
Makaron z sosem jogurtowo- truskawkowym 300g

Kompot/woda ngaz  250ml
Jadłospis może ulec zmianie
















Jadłospis

 

 

 

 PONIEDZIAŁEK     02 grudzień                                      1,3,7,9
ZUPA
Szczawiowa z jajkiem 400 ml
II DANIE
Leczo  120g, ryż 200g,

Kompot/woda ngaz  250ml
                   

 

WTOREK                  03 grudzień                                       1,3,7,9
ZUPA
Rosół z makaronem 400 ml
II DANIE
Gołąbek w sosie pomidorowym 220g, ziemniaki 100g,

Kompot/woda ngaz  250ml
         

 

 ŚRODA                      04 grudzień                                          1,3,7,9
ZUPA
Ogórkowa 400 ml
II DANIE
Pierogi rusie z okrasą 5 szt, surówka z czerwonej

kapusty 100g  

Kompot/woda ngaz  250ml
       

 

CZWARTEK             05 grudzień                                              1,3,7,9
ZUPA
Pomidorowa z ryżem  400 ml
II DANIE
Kotlet schabowy 100g, ziemniaki z koperkiem 200g, warzywa gotowane100g

Kompot/woda ngaz  250ml
        

 

PIĄTEK                      06 grudzień                                            1,3,4,7,9
ZUPA
Jarzynowa  400 ml
II DANIE
Ryba po grecku 100g,ziemniaki puree 200g, surówka z kapusty kiszonej  150g          

Kompot/woda ngaz  250ml
Jadłospis może ulec zmianie













Jadłospis

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK       09 grudzień                               1,3,7,9
ZUPA
Barszcz czerwony zabielany 400 ml
II DANIE
Filet z kurczaka soute w sosie ziołowym 120g, kasza pęczak 200g, surówka z pora 100g

Kompot/woda ngaz  250ml
     

 

WTOREK                  10 grudzień                                          1,3,7,9
ZUPA
Koperkowa 400 ml
II DANIE
Cepeliny z mięsem ,okrasa, surówka narodowa 120g

Kompot/woda ngaz  250ml
           

 

ŚRODA                       11 grudzień                                 1,3,7,9
ZUPA
Fasolowa  400 ml
II DANIE
Gyros 100g,ryż 100g,sos tzatzyki, surówka z kapusty pekińskiej 100g

Kompot/woda ngaz  250ml
 

 

CZWARTEK             12 grudzień                                 1,3,7,9,11
ZUPA
Kapuśniak 400 ml
II DANIE
Kurczak pieczony 120g, ziemniaki 200g, marchewka zasmażana 100g

Kompot/woda ngaz  250ml
 

 

PIĄTEK                      13 grudzień                                          1,3, 7,9
ZUPA
Kalafiorowa 400 ml
II DANIE
Spaghetti Napoli z tartym żółtym serem 350,

Kompot/woda ngaz  250ml
Jadłospis może ulec zmianie













Jadłospis

     

 

 

PONIEDZIAŁEK       16 grudzień                           1,3,7,9
ZUPA
Zacierkowwa 400 ml
II DANIE
Wieprzowina po chińsku 110g, ryż z curry 200g, surówka Colesław 100g

Kompot/woda ngaz  250ml
 

 

WTOREK                 17 grudzień                                         1,3,7,9
ZUPA
 Z fasolki szparagowej  400 ml
II DANIE
Filet z piersi kurczaka  110g, ziemniaki 200g, surówka z buraków 120g,

Kompot/woda ngaz  250ml
 

                                

ŚRODA                     18 grudzień                                                              1,3,7,9
ZUPA
Grochowa 400 ml
II DANIE
Kopytka z sosem koperkowym 300g, surówka z marchwi i jabłka 120g

Kompot/woda ngaz  250ml
 

                    

CZWARTEK             19 grudzień                            1,3,7,9
ZUPA
Barszcz ukraiński 400 ml
II DANIE
Kotlet pożarski 100g,ziemniaki 200g, warzywa gotowane100g

Kompot/woda ngaz  250ml
 

 

PIĄTEK                     20 grudzień                             1,3, 7,9
ZUPA
Brokułowa  400 ml 
II DANIE
Naleśniki z serem sos jogurtowy 3 szt

Kompot/woda ngaz  250ml
Jadłospis może ulec zmianie








WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook20
INSTAGRAM