Obiady

ABONAMENT OBIADOWY za  mc   LISTOPAD 2021 (BEZ 2 i 12.11.2021)

ZUPA,  II DANIE,  KOMPOT          18 DNI X 14,00 = 252,00

Termin płatności 

do  31.10.2021r

Informujemy wszystkich uczniów, którzy w wyniku pandemii nie wykorzystali obiadów, że od dnia 6.09.2021r będą przygotowywane posiłki pokrywające powstałą nadpłatę. 

Nie będzie możliwości odbioru obiadów w dowolnych terminach. 

W celu uzgodnienia ilości obiadów do odebrania proszę o pilny kontakt tylko sms  tel 504 – 017 – 548 w terminie do 3.09.2021

W przypadku braku kontaktu obiady będą przygotowywane od  6.09.2021 oraz przez kolejne dni nauki do momentu zgodnego z naszym wyliczeniem.

Procedura zakupu abonamentów obiadowych w roku szkolnym 2021 / 2022

obiady wydawane będą od 6 września  2021 r. (poniedziałek)

1. Od 1 września 2021r w stołówce szkolnej ewentualnie poprzez sms  na   nr  504  017  548 należy złożyć zamówienie na abonament obiadowy 

2. Cena abonamentu obiadowego  14,00zł  – zupa, II danie, kompot

3. Należność za abonament za wrzesień (zupa, II danie, kompot) 19 dni x 14,00zł = 266,00zł  należy wpłacić   do   3 września 2021r   gotówką ( u pracownika stołówki, w godzinach wydawania posiłków) lub na konto :

mbank  96 1140 2004 0000 3302 7624 7310    Bogumiła Dąbrowska

tytułem:  opłata za żywienie za miesiąc np. wrzesień  2020r , imię i  nazwisko ucznia , klasa, szkoła

Bardzo istotną sprawą jest podanie w/w informacji, ponieważ obiady wydajemy również w innych szkołach

4. Wpłata za kolejne miesiące dokonywana jest z góry w terminie od 25 do ostatniego dnia roboczego miesiąca poprzedzającego okres korzystania z posiłków.

5. W przypadku nieobecności ucznia w szkole obiad można odwołać. Należy to zrobić z odpowiednim wyprzedzeniem tj. do godz. 8.00  danego dnia    tylko SMS    na  nr  504  017  548

6. W przypadku nieobecności ucznia  związanego z wycieczkami klasowymi posiłki należy odwołać najpóźniej w dniu poprzedzającym nieobecność w szkole do godz. 10.00  tylko  SMS  na  nr  504  017 548

7. Koszty odwołanych w danym miesiącu obiadów należy odliczyć od wartości abonamentu na kolejny miesiąc, po wcześniejszym uzgodnieniu z pracownikiem stołówki. 

Nie będzie możliwe skumulowanie odpisów i rozliczenie całości później. 

Nie będą odliczane nieobecności  nie zgłoszone  lub zgłoszone po terminie.

8. W przypadku rezygnacji z obiadów, fakt ten należy zgłosić  tylko SMS  na nr  504  017  548

minimum 3 dni wcześniej. 

9. W przypadku braku rezygnacji Rodzic/Opiekun zobowiązany jest opłacić obiady na kolejny miesiąc.

10. Obiady wydawane są od  13.10  do 13.25  

11.  Wartości abonamentów na kolejne poszczególne miesiące będą umieszczone na tablicy ogłoszeń od  20 każdego miesiąca.

Jadłospis

        Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer jaki zawiera danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

Zboża zawierające gluten

Skorupiaki i produkty pochodne

Jaja i produkty pochodne 

Ryby i produkty pochodne

Orzeszki ziemne (arachidowe)

Soja i produkty pochodne

Mleko i produkty pochodne

Orzechy

Seler i produkty pochodne

Gorczyca i produkty pochodne

Nasiona sezamu i produkty pochodne

Dwutlenek siarki

Łubin

Mięczaki

Jadłospis

Posiłki przygotowywane są na miejscu w stołówce szkolnej

                 PONIEDZIAŁEK       6 wrzesień     1,3,7,9

ZUPAOgórkowa  400g
II DANIEMakaron Spaghetti  z mięsem i z żółtym serem 330g, Kompot/woda ngaz  250ml

             WTOREK             7 wrzesień        1,3,7,9

ZUPARosół z makaronem 400g
II DANIEKotlet schabowy 110g, ziemniaki  200g, buraczki zasmażane  120gKompot/woda ngaz  250ml

           ŚRODA             8 wrzesień           1,3,7,9

ZUPA Grochowa  400g
II DANIELeczo warzywne 200g, ryż 200gKompot/woda ngaz  250ml

           CZWARTEK       9 wrzesień       1,3,7,9

ZUPAŻurek z jajkiem   400g
II DANIEKotlet pożarski 150g,ziemnuaki 200g, surówka z kapusty pekińskiej 100gKompot/woda ngaz  250ml

             PIĄTEK        10 wrzesień          1,3,7,9

ZUPA Pomidorowa z ryżem   400g
II DANIEKluski leniwe 300g, surówka z marchwi i jabłka 100g Kompot/woda ngaz  250ml

Jadłospis może ulec zmianie

Jadłospis    

Posiłki przygotowywane są na miejscu w stołówce szkolnej

            PONIEDZIAŁEK  13 wrzesień     1,3,7,9

ZUPAKoperkowa  400g
II DANIEGulasz wp. 150g, kasza jęczmienna 200g, surówka Colesław 120g Kompot/woda ngaz  250ml

          WTOREK       14 wrzesień        1,3,7,9

ZUPABarszcz czerwony zabielany  400g 
II DANIENaleśniki z jabłkiem 3 szt, sos jogurtowyKompot/woda ngaz  250ml

          ŚRODA      15 wrzesień             1,3,7,9

 ZUPAKalafiorowa  400 ml 
II DANIEFilet z kurczaka 120g, ziemniaki 200g, mizeria100gKompot/woda ngaz  250ml

               CZWARTEK     16 wrzesień       1,3,7,9

ZUPASzczawiowa  z jajkiem  400ml         
II DANIEGołąbek w sosie pomidorowym 180g, ziemniaki  200g, Kompot/woda ngaz  250ml

             PIĄTEK         17 wrzesień        1,3,4,7,9

ZUPAJarzynowa   400 ml  
II DANIERyba po grecku 150g, ziemniaki 120g, surówka z kiszonej kapusty  100g Kompot/woda ngaz  250ml

Jadłospis może ulec zmianie

Jadłospis

Posiłki przygotowywane są na miejscu w stołówce szkolnej

                PONIEDZIAŁEK       20 wrzesień     1,3,7,9

ZUPAKapuśniak 400g
II DANIEPotrawka z kurczaka 120g, ryż  200g, sur. z  marchwi i pora 100g, Kompot/woda ngaz  250ml

                WTOREK             21 wrzesień           1,3,7,9

ZUPAPomidorowa z makaronem  400g
II DANIEFilet z kurczaka  120g, ziemniaki   200g, warzywa gotowane 120g Kompot/woda ngaz  250ml

                    ŚRODA                      22 wrzesień       1,3,7,9

ZUPAFasolowa 400g
II DANIEKopytka z sosem cebulowym 330g, surówka wielo-warzywna  100gKompot/woda ngaz  250ml

                 CZWARTEK             23 wrzesień       1,3,7,9

ZUPAKalafiorowa  400g
II DANIEStek z cebulką 120g, ziemniaki 200g, fasolka szparagowa 100gKompot/woda ngaz  250ml

                      PIĄTEK                  24 wrzesień            1,3, 7,9

ZUPAKrupnik 400g
II DANIEMakaron z sosem truskawkowym  330g Kompot/woda ngaz  250ml

Jadłospis może ulec zmianie

Jadłospis      

Posiłki przygotowywane są na miejscu w stołówce szkolnej

                  PONIEDZIAŁEK   27 wrzesień         1,3,7,9

ZUPAZacierkowa  400g
II DANIEGyros 100g, sos tzatzyki, ryż 200g, surówka ogrodowa 120gKompot/woda ngaz  250ml

                  WTOREK         28 wrzesień                1,3,7,9

ZUPANeapolitańska  400g 
II DANIEKurczak  pieczony 120g, ziemniaki  200g, marchewka z groszkiem 100gKompot/woda ngaz  250ml

                   ŚRODA              29 wrzesień               1,3,7,9

ZUPABrokułowa  400g
II DANIEKrokiety z kapustą i pieczarkami 2 szt, z czerwonej kapustyKompot/woda ngaz  250ml

                  CZWARTEK             30 wrzesień      1,3,7,9

ZUPAZupa z soczewicy  400g
II DANIEBitka wp. 110g,kasza pęczak 200g , mizeria 100gKompot/woda ngaz  250ml

                 PIĄTEK              1 październik        1,3, 7,9

ZUPAKrem z dyni z grzankami   400g
II DANIEPierogi ruskie 5 szt z okrasą , surówka z buraka 120gKompot/woda ngaz  250ml

Jadłospis może ulec zmianie