Obiady

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer jaki zawiera danie.
Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Procedury obiadu

Jadłospis wrzesień

Jadłospis październik

Jadłospis listopad

Jadłospis grudzień

Jadłospis styczeń

Jadłospis luty

Jadłospis marzec

Jadłospis kwiecień

Opłata   za   obiady   abonamentowe m-c    maj   2018r 18 dni  x  9,50 zł =171,00zł ( zupa , II danie , kompot ) płatne    do    28.04.2018r

mBank 96 1140 2004 0000 3302 7624 7310