Obiady

ABONAMENT OBIADOWY ZA  M-C  STYCZEŃ 2022r

(10- 28.01.2022) (ZUPA, II DANIE, KOMPOT)      15 DNI x 14,00 = 210,00

Procedura zakupu abonamentów obiadowych w roku szkolnym 2021 / 2022

obiady wydawane będą od 6 września  2021 r. (poniedziałek)

1. Od 1 września 2021r w stołówce szkolnej ewentualnie poprzez sms  na   nr  504  017  548 należy złożyć zamówienie na abonament obiadowy 

2. Cena abonamentu obiadowego  14,00zł  – zupa, II danie, kompot

3. Należność za abonament za wrzesień (zupa, II danie, kompot) 19 dni x 14,00zł = 266,00zł  należy wpłacić   do   3 września 2021r   gotówką ( u pracownika stołówki, w godzinach wydawania posiłków) lub na konto :

mbank  96 1140 2004 0000 3302 7624 7310    Bogumiła Dąbrowska

tytułem:  opłata za żywienie za miesiąc np. wrzesień  2020r , imię i  nazwisko ucznia , klasa, szkoła

Bardzo istotną sprawą jest podanie w/w informacji, ponieważ obiady wydajemy również w innych szkołach

4. Wpłata za kolejne miesiące dokonywana jest z góry w terminie od 25 do ostatniego dnia roboczego miesiąca poprzedzającego okres korzystania z posiłków.

5. W przypadku nieobecności ucznia w szkole obiad można odwołać. Należy to zrobić z odpowiednim wyprzedzeniem tj. do godz. 8.00  danego dnia    tylko SMS    na  nr  504  017  548

6. W przypadku nieobecności ucznia  związanego z wycieczkami klasowymi posiłki należy odwołać najpóźniej w dniu poprzedzającym nieobecność w szkole do godz. 10.00  tylko  SMS  na  nr  504  017 548

7. Koszty odwołanych w danym miesiącu obiadów należy odliczyć od wartości abonamentu na kolejny miesiąc, po wcześniejszym uzgodnieniu z pracownikiem stołówki. 

Nie będzie możliwe skumulowanie odpisów i rozliczenie całości później. 

Nie będą odliczane nieobecności  nie zgłoszone  lub zgłoszone po terminie.

8. W przypadku rezygnacji z obiadów, fakt ten należy zgłosić  tylko SMS  na nr  504  017  548

minimum 3 dni wcześniej. 

9. W przypadku braku rezygnacji Rodzic/Opiekun zobowiązany jest opłacić obiady na kolejny miesiąc.

10. Obiady wydawane są od  13.10  do 13.25  

11.  Wartości abonamentów na kolejne poszczególne miesiące będą umieszczone na tablicy ogłoszeń od  20 każdego miesiąca.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne  
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

Jadłospis

        Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer jaki zawiera danie.   

Posiłki przygotowywane są na miejscu w stołówce szkolnej

                PONIEDZIAŁEK   10 styczeń 2022         1,3,7,9

ZUPAKrupnik 400g
II DANIESpaghetti Bolognesse 300gKompot/woda ngaz  250ml

        WTOREK           11 styczeń 2022           1,3,7,9

ZUPAOgórkowa 400g  
II DANIEFilet z kurczaka 110g, ziemniaki 200g, marchewka zasmażana 100gKompot/woda ngaz  250ml

         ŚRODA            12 styczeń 2022                 1,3,7,9

 ZUPAKapuśniak ze słodkiej kapusty  400 ml
II DANIENaleśniki z jabłkiem, sos jogurtowy 2 sztKompot/woda ngaz  250ml

CZWARTEK     13 styczeń 2022       1,3,7,9

ZUPABarszcz czerwony zabielany400ml         
II DANIEGulasz wp. 120g, ziemniaki 200g, surówka z białej kapusty 100gKompot/woda ngaz  250ml

PIĄTEK         14 styczeń 2022        1,3,4,7,9

ZUPAJarzynowa  400 ml 
II DANIELeczo warzywne 200g,  ryż  200gKompot/woda ngaz  250ml

Jadłospis może ulec zmianie

Jadłospis      

Posiłki przygotowywane są na miejscu w stołówce szkolnej

           PONIEDZIAŁEK   17 styczeń  2022         1,3,7,9

ZUPASzczawiowa z jajkiem 400g
II DANIEMakaron Carbonara  280gKompot/woda ngaz  250ml

         WTOREK         18 styczeń  2022                1,3,7,9

ZUPAPomidorowa z ryżem  400g 
II DANIEKotlet schabowy 100g, ziemniaki 200g,,  kapusta zasmażana 100g Kompot/woda ngaz  250ml

            ŚRODA              19 styczeń  2022               1,3,7,9

ZUPABarszcz biały 400g
II DANIEStrogonow wp.120g, kasza jęczmienna 200g, surówka z buraków 100gKompot/woda ngaz  250ml

    CZWARTEK         20 styczeń  2022      1,3,7,9

ZUPAZiemniaczana
II DANIEKluski śląskie z sosem cebulowym 300g, surówka z czerwonej kapusty  100g Kompot/woda ngaz  250ml

  PIĄTEK        21 styczeń  2022        1,3, 7,9

ZUPAFasolowa 400g
II DANIEKotlet rybny 110g, ziemniaki 200g, surówka z kiszonej kapusty 100gKompot/woda ngaz  250ml

Jadłospis może ulec zmianie

Jadłospis

 Posiłki przygotowywane są na miejscu w stołówce szkolnej

PONIEDZIAŁEK       24 styczeń   2022     1,3,7,9

ZUPAZacierkowa 400g
II DANIENaleśniki z serem 2 szt, sos jogurtowyKompot/woda ngaz  250ml

WTOREK             25 styczeń  2022           1,3,7,9

ZUPAGrochowa 400g
II DANIEKurczak pieczony, ziemniaki 200g, fasolka szparagowa 100gKompot/woda ngaz  250ml

ŚRODA               26 styczeń  2022       1,3,7,9

ZUPAZupa Neapolitańska 400g
II DANIEGyros 100g, sos tzatziki, ryż 200g, surówka z kapusty pekińskiej 100gKompot/woda ngaz  250ml

CZWARTEK             27 styczeń  2022       1,3,7,9

ZUPARosół z makaronem 400g
II DANIE Kotlet mielony 110g, ziemniaki 200g, marchewka zasmażana 100gKompot/woda ngaz  250ml

PIĄTEK               28 styczeń 2022        1,3, 7,9

ZUPAJarzynowa 400g
II DANIEMakaron z sosem szpinakowym  280gKompot/woda ngaz  250ml

Jadłospis może ulec zmianie

Jadłospis

        Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer jaki zawiera danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

Zboża zawierające gluten

Skorupiaki i produkty pochodne

Jaja i produkty pochodne  

Ryby i produkty pochodne

Orzeszki ziemne (arachidowe)

Soja i produkty pochodne

Mleko i produkty pochodne

Orzechy

Seler i produkty pochodne

Gorczyca i produkty pochodne

Nasiona sezamu i produkty pochodne

Dwutlenek siarki

Łubin

Mięczaki

Jadłospis    

Posiłki przygotowywane są na miejscu w stołówce szkolnej

          WTOREK       2 LISTOPAD  2021     2021        1,3,7,9

ZUPARosół z makaronem  400g 
II DANIEGulasz wp. 120g, kasza jęczmienna 150g, surówka narodowa  120gKompot/woda ngaz  250ml

          ŚRODA      3 listopad 2021             1,3,7,9

 ZUPASzczawiowa z jajkiem 400 ml
II DANIE Kotlet mielony 100g, ziemniaki 200g, marchewka zasmażana 120g  Kompot/woda ngaz  250ml

               CZWARTEK     4 listopad 2021       1,3,7,9

ZUPAKapuśniak 400ml         
II DANIECepeliny ze śliwkami 2 szt., sos waniliowo-jogurtowyKompot/woda ngaz  250ml

             PIĄTEK         5 listopad  2021        1,3,4,7,9

ZUPAZiemniaczana  400 ml 
II DANIERyba po grecku 110g, ziemniaki 200g, surówka z kiszonej kapusty 110gKompot/woda ngaz  250ml 

Jadłospis może ulec zmianie

Jadłospis      

Posiłki przygotowywane są na miejscu w stołówce szkolnej

                  PONIEDZIAŁEK   8 listopad  2021         1,3,7,9

ZUPADyniowa z groszkiem ptysiowym 400g
II DANIEFilet z kurczaka 110g, , ziemniaki 200g, surówka z marchewka z groszkiem 110gKompot/woda ngaz  250ml

                  WTOREK         9 listopad  2021                1,3,7,9

ZUPAFasolowa  400g 
II DANIENaleśniki z jabłkiem 2 szt, sos jogurtowyKompot/woda ngaz  250ml

                   ŚRODA              10 listopad   2021               1,3,7,9

ZUPANeapolitańska 400g
II DANIEStek wp., z cebulką 120g, ziemniaki 200g,   buraki zasmażane 110gKompot/woda ngaz  250ml

                    CZWARTEK             11 listopad   2021      1,3,7,9

ZUPA 
II DANIE 

                       PIĄTEK              12 listopad   2021        1,3, 7,9

ZUPA 
II DANIE 

Jadłospis może ulec zmianie

Jadłospis

 Posiłki przygotowywane są na miejscu w stołówce szkolnej

                PONIEDZIAŁEK       15 listopad   2021     1,3,7,9

ZUPABarszcz czerwony zabielany 400g
II DANIESpaghetti Bolognesse 280gKompot/woda ngaz  250ml

                WTOREK             16 listopad 2021           1,3,7,9

ZUPAGrochowa 400g
II DANIEWieprzowina po chińsku  120g, ryż 200g, surówka z białej kapusty 100gKompot/woda ngaz  250ml

                    ŚRODA                      17 listopad   2021       1,3,7,9

ZUPAPomidorowa z makaronem 400g
II DANIEPierogi z kapustą i pieczarkami 3000g, okrasaKompot/woda ngaz  250ml

                 CZWARTEK             18 listopada       1,3,7,9

ZUPABarszcz biały 400g
II DANIE Gołąbki bez zawijania 1 szt, sos pomidorowy, ziemniaki 200gKompot/woda ngaz  250ml

                      PIĄTEK                  19 listopada       20-21            1,3, 7,9

ZUPAKalafiorowa 400g
II DANIELeniwe z bułką tartą i masłem, surówka z marchewki 110gKompot/woda ngaz  250ml

Jadłospis może ulec zmianie

Jadłospis      

Posiłki przygotowywane są na miejscu w stołówce szkolnej

                  PONIEDZIAŁEK  22 listopad  2021     1,3,7,9

ZUPAZacierkowa 400g
II DANIEKotlet mielony 110g, ziemniaki 200g, kapusta biała zasmażana 100gKompot/woda ngaz  250ml

                  WTO     23  listopad  2021                1,3,7,9

ZUPAJarzynowa  400g 
II DANIEKurczak w sosie słodko-kwaśnym 110g, ryż  200g, surówka z kapusty pekińskiej 100gKompot/woda ngaz  250ml

                   ŚRODA      24 listopad  2021               1,3,7,9

ZUPAPieczarkowa z ziemniakami 400g
II DANIEKotlet schabowy  110g,ziemniaki 200g , fasolka szparagowa100gKompot/woda ngaz  250ml

                  CZWARTEK      25 listopad  2021      1,3,7,9

ZUPAOgórkowa 400g
II DANIESpaghetti Carbonara 280g Kompot/woda ngaz  250ml

                 PIĄTEK           26 listopad    2021        1,3, 4,7,9

ZUPAKrupnik 400g
II DANIERyba smażona 100g, ziemniaki 200g, surówka z kiszonej kapusty 100g Kompot/woda ngaz  250ml

Jadłospis może ulec zmianie

Jadłospis

        Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer jaki zawiera danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

Zboża zawierające gluten

Skorupiaki i produkty pochodne

Jaja i produkty pochodne 

Ryby i produkty pochodne

Orzeszki ziemne (arachidowe)

Soja i produkty pochodne

Mleko i produkty pochodne

Orzechy

Seler i produkty pochodne

Gorczyca i produkty pochodne

Nasiona sezamu i produkty pochodne

Dwutlenek siarki

Łubin

Mięczaki

Jadłospis

Posiłki przygotowywane są na miejscu w stołówce szkolnej

                 PONIEDZIAŁEK       6 wrzesień     1,3,7,9

ZUPAOgórkowa  400g
II DANIEMakaron Spaghetti  z mięsem i z żółtym serem 330g, Kompot/woda ngaz  250ml

             WTOREK             7 wrzesień        1,3,7,9

ZUPARosół z makaronem 400g
II DANIEKotlet schabowy 110g, ziemniaki  200g, buraczki zasmażane  120gKompot/woda ngaz  250ml

           ŚRODA             8 wrzesień           1,3,7,9

ZUPA Grochowa  400g
II DANIELeczo warzywne 200g, ryż 200gKompot/woda ngaz  250ml

           CZWARTEK       9 wrzesień       1,3,7,9

ZUPAŻurek z jajkiem   400g
II DANIEKotlet pożarski 150g,ziemnuaki 200g, surówka z kapusty pekińskiej 100gKompot/woda ngaz  250ml

             PIĄTEK        10 wrzesień          1,3,7,9

ZUPA Pomidorowa z ryżem   400g
II DANIEKluski leniwe 300g, surówka z marchwi i jabłka 100g Kompot/woda ngaz  250ml

Jadłospis może ulec zmianie

Jadłospis    

Posiłki przygotowywane są na miejscu w stołówce szkolnej

            PONIEDZIAŁEK  13 wrzesień     1,3,7,9

ZUPAKoperkowa  400g
II DANIEGulasz wp. 150g, kasza jęczmienna 200g, surówka Colesław 120g Kompot/woda ngaz  250ml

          WTOREK       14 wrzesień        1,3,7,9

ZUPABarszcz czerwony zabielany  400g 
II DANIENaleśniki z jabłkiem 3 szt, sos jogurtowyKompot/woda ngaz  250ml

          ŚRODA      15 wrzesień             1,3,7,9

 ZUPAKalafiorowa  400 ml 
II DANIEFilet z kurczaka 120g, ziemniaki 200g, mizeria100gKompot/woda ngaz  250ml

               CZWARTEK     16 wrzesień       1,3,7,9

ZUPASzczawiowa  z jajkiem  400ml         
II DANIEGołąbek w sosie pomidorowym 180g, ziemniaki  200g, Kompot/woda ngaz  250ml

             PIĄTEK         17 wrzesień        1,3,4,7,9

ZUPAJarzynowa   400 ml  
II DANIERyba po grecku 150g, ziemniaki 120g, surówka z kiszonej kapusty  100g Kompot/woda ngaz  250ml

Jadłospis może ulec zmianie

Jadłospis

Posiłki przygotowywane są na miejscu w stołówce szkolnej

                PONIEDZIAŁEK       20 wrzesień     1,3,7,9

ZUPAKapuśniak 400g
II DANIEPotrawka z kurczaka 120g, ryż  200g, sur. z  marchwi i pora 100g, Kompot/woda ngaz  250ml

                WTOREK             21 wrzesień           1,3,7,9

ZUPAPomidorowa z makaronem  400g
II DANIEFilet z kurczaka  120g, ziemniaki   200g, warzywa gotowane 120g Kompot/woda ngaz  250ml

                    ŚRODA                      22 wrzesień       1,3,7,9

ZUPAFasolowa 400g
II DANIEKopytka z sosem cebulowym 330g, surówka wielo-warzywna  100gKompot/woda ngaz  250ml

                 CZWARTEK             23 wrzesień       1,3,7,9

ZUPAKalafiorowa  400g
II DANIEStek z cebulką 120g, ziemniaki 200g, fasolka szparagowa 100gKompot/woda ngaz  250ml

                      PIĄTEK                  24 wrzesień            1,3, 7,9

ZUPAKrupnik 400g
II DANIEMakaron z sosem truskawkowym  330g Kompot/woda ngaz  250ml

Jadłospis może ulec zmianie

Jadłospis      

Posiłki przygotowywane są na miejscu w stołówce szkolnej

                  PONIEDZIAŁEK   27 wrzesień         1,3,7,9

ZUPAZacierkowa  400g
II DANIEGyros 100g, sos tzatzyki, ryż 200g, surówka ogrodowa 120gKompot/woda ngaz  250ml

                  WTOREK         28 wrzesień                1,3,7,9

ZUPANeapolitańska  400g 
II DANIEKurczak  pieczony 120g, ziemniaki  200g, marchewka z groszkiem 100gKompot/woda ngaz  250ml

                   ŚRODA              29 wrzesień               1,3,7,9

ZUPABrokułowa  400g
II DANIEKrokiety z kapustą i pieczarkami 2 szt, z czerwonej kapustyKompot/woda ngaz  250ml

                  CZWARTEK             30 wrzesień      1,3,7,9

ZUPAZupa z soczewicy  400g
II DANIEBitka wp. 110g,kasza pęczak 200g , mizeria 100gKompot/woda ngaz  250ml

                 PIĄTEK              1 październik        1,3, 7,9

ZUPAKrem z dyni z grzankami   400g
II DANIEPierogi ruskie 5 szt z okrasą , surówka z buraka 120gKompot/woda ngaz  250ml

Jadłospis może ulec zmianie