Dzień Zdrowego Śniadania

Dnia 15 listopada w ramach obchodów „Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania” w naszej szkole odbyła się impreza promująca zdrowe śniadanie. Tego dnia uczniowie pod opieką nauczycieli przyrządzali zdrowe śniadanie, prezentowali swoje najlepsze przepisy, a następnie biesiadowali przy wspólnym posiłku.  Zasady przygotowania zdrowego śniadania były omówione na godzinach wychowawczych. Najciekawsze i najzdrowsze propozycje śniadań zostały ocenione i nagrodzone. 

Komisja konkursowa w składzie : p. Jolanta Kuchler , p. Maria Sabała, p. Monika Serdak i p. Barbara Zajączkowska, wyłoniła zwycięzców:

I miejsce – ex aequo kl. 1D i 3C
II miejsce – ex aequo kl. 1A i 1C
III miejsce – ex aequo kl. 3A i 3E
Wszystkim uczniom serdecznie dziękujemy za niebanalne pomysły, entuzjazm i różnorodne smaki, a zwycięzcom gratulujemy!

W imprezie wzięły udział klasy: 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f, 2a, 2c, 2d, 2f, 3a, 3b, 3c i 3e.

Całość przygotowały i zrealizowały: p. Jolanta Kuchler i p. Barbara Zajączkowska.