Dnia 14 listopada w ramach obchodów Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania w naszej szkole odbyła się impreza pod hasłem Dzień Zdrowego Śniadania. Wydarzenie to promowało świadome wybory żywieniowe i zdrowy styl życia.
Głównym punktem programu był konkurs na najlepsze i najzdrowsze śniadanie oraz zdrowe przekąski.
Komisja konkursowa w składzie : p. Urszula Jopek, p. Jolanta Kuchler , p. Maria Sabała i p. Monika Serdak, wyłoniła zwycięzców:
– w kategorii „Zdrowe śniadanie”
I miejsce – ex aequo kl. 1E i 2F
II miejsce – ex aequo kl. 1B i 2C
III miejsce – ex aequo kl. 2A I 2D
– w kategorii „Zdrowe przekąski”
I miejsce – ex aequo kl. 3A i 3F
II miejsce – ex aequo kl. 3C i 3D
III miejsce – kl. 3B
Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy za kreatywne i ciekawe pomysły, a zwycięzcom gratulujemy!
Na szczególne podziękowania zasłużyli uczniowie klasy 1E i 2A za zaangażowanie, kolorowe śniadanie i wspólny posiłek.
Całość przygotowały i zrealizowały: p. Jolanta Kuchler i p. Barbara Zajączkowska.